El Nou Mercat desapareix el 3 de desembre

El Nou Mercat espanyol deixa d’existir com índex borsari independent dilluns que ve 3 de desembre i els seus integrants s’incorporaran al segment de contractació general, segons ha anunciat Bolsas y Mercados Españoles (BME).

La societat gestora dels mercats a Espanya “deixarà de calcular l’índex IBEX Nou Mercat, que recull l’evolució de vuit dels valors que formen el segment de contractació Nou Mercat, el pròxim 3 de desembre”, segons el comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. “Actualment en la Borsa espanyola no hi ha registrat cap producte financer associat a l’evolució d’aquest índex i el nombre de valors que ho integren és molt reduït per a complir els principis de diversificació d’un índex borsari”, continua la nota.

bolsa2.jpg

El Nou Mercat va néixer a l’abril de 2000 amb deu components per a aprofitar la febre inversora pels valors tecnològics amb gran potencial de creixement. “La realitat econòmica a la qual responia la creació del Nou Mercat i les característiques pròpies de les empreses que en aquest es negocien, ha evolucionat amb el temps fent innecessari el manteniment de criteris específics per a la negociació d’aquests valors”, assegura BME.

La gran estrella d’aquest mercat va ser Terra, filial d’Internet de Telefònica. Actualment pertanyen al Nou Mercat vuit valors: Indra, Abengoa, Zeltia, Jazztel, Avanzit, Amper, Tecnocom i Natraceutical.

Font: www.expansion.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: