Les multinacionals de tecnología porten el seu I+D a Barcelona

Barcelona vol convertir-se en una ciutat clau a Europa en aspectes relacionats amb la societat de la informació. Per a aconseguir-lo, l’Ajuntament ha dissenyat el projecte urbanístic del 22@ o districte de la innovació.

bcn22a.jpg

Algunes companyies com Yahoo!, Hewlett-Packard, T-Systems, Microsoft, IBM, Intel, Oracle o GFT ja han establert centres d’investigació a nivell europeu i mundial a Barcelona.

La deslocalització i la pèrdua de teixit industrial a Catalunya han provocat que sectors més innovadors, com els quals tenen a veure amb la societat del coneixement, prenguin ara el testimoni com motors econòmics. Per a això, l’Administració s’ha llançat a captar projectes pioners de les multinacionals, que són les quals manegen grans pressupostos d’inversió i tenen un nom reconegut que pot ajudar a convertir Barcelona en un referent a Europa.

Per a afrontar aquest procés de canvi, Catalunya no ha hagut de començar des de zero, ja que contava amb molts dels ingredients necessaris per a ser un pol d’atracció d’innovació. En primer lloc, el talent es cou en les seves 12 universitats i centres d’I+D, com el Barcelona Media, el Barcelona Supercomputing Center o la pròpia Fundació Barcelona Digital. També una cultura emprenedora molt intensa, fomentada des dels organismes públics, la qualitat de vida i l’atractiu per als professionals estrangers expliquen l’aposta de l’Ajuntament per 22@.

De moment hi ha més de 1.000 empreses que s’han instal·lat en aquest districte, des que es va dissenyar, en 2000. D’aquestes el 53% venien d’altres zones de la ciutat i el 47% són empreses noves que no estaven presents a Barcelona.

Font: Expansión

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: