La recerca de talent es fa global

Reclutar als millors professionals del mercat. Aquest és l’objectiu que s’han proposat moltes empreses de l’àmbit de les TIC, que per fi han deixat de buscar personal exclusivament dintre de les fronteres del seu país per a ahondar en el mercat del talent mundial. Companyies com Cisco, Microsoft o Google són un bon exemple d’aquesta nova filosofia.

talentw.jpg

Encara que moltes companyies segueixen contractant personal estranger només per a necessitats concretes o quan és complicat trobar talent a bon preu en el mercat local de treball, ja hi ha moltes organitzacions de tot el món que estan canviant aquesta tònica i acudint al mercat laboral mundial per a reclutar professionals de tot el planeta, sense importar on resideixin, doncs, com explica la signatura de reclutament de personal Global Learning Resources, “l’objectiu és trobar als millors”.

Canvi de mentalitat

Però, com afecta aquesta nova filosofia als propis treballadors de IT? Aquests, sens dubte, necessiten començar de forma imminent a preparar-se per a nedar entre les noves escoles de competidors que omplin la piscina del talent mundial. De fet, si es tenen 45 anys i es pretén treballar fins als 65, no hi ha altra opció que acceptar aquesta situació.

Encara que, en realitat, per a competir en aquest mercat no és necessari ésser jove: el que sí cal fer és transmetre el que els experts del món del reclutament tecnològic denominen ‘rellevància’. Això implica contar almenys amb certs coneixements bàsics d’algunes de les tecnologies cridades “Internet 2.0”, que han anat sorgint en els últims anys, com els blogs, wikis, podcasting i feeds RSS.

De fet, en les entrevistes de treball és essencial referir-se a alguna habilitat pròpia relacionada amb algun d’aquests nous espais. El codi obert és altra àrea clau que cal conèixer. Fins i tot és important participar és la comunitat del codi obert.

D’altra banda, els professionals IT també necessiten perfeccionar els seus missatges de promoció personal, particularment pel que fa als beneficis que van a aportar al negoci.

Segons els experts, cal tenir una visió més àmplia que la del propi treball específic, sigui aquesta mundial, empresarial o del procés en la seva globalitat. De fet, segons els responsables de la contractació de la plantilla IT, hi ha massa empleats molt experts en tecnologia, però no tants que alberguin un coneixement que vagi més enllà del purament tècnic.

Trucs per a avançar en la carrera professional

L’aspirant a una ocupació ha d’evolucionar el seu perfil cap a un enfocament que vagi més enllà del tecnològic.

management.jpg

Cal ser realista pel que fa a on es troben les millors oportunitats de treball.

No cal subestimar la importància que té treballar amb persones més dinàmiques i avançades, tant a través de fòrums d’Internet com a nivell personal.

Consells per als professionals IT

En la nova ‘piscina del talent mundial’ els professionals IT que busquen ocupació han d’acostumar-se a nedar en un espai més espaiós i virtual, doncs els reclutadores passen molt temps en Internet. De fet, per a ser visible per als potencials empresaris s’ha d’estar localitzable.

Per a això, és útil tenir un perfil laboral obert en una de les múltiples xarxes socials que existeixen, com LinkedIn, Ryze.com i Ecademy. Així mateix, mostrar-se actiu en blogs, podcasts o comunitats de codi obert i fins i tot crear una pàgina web pròpia són altres opcions per a ser trobat.

Font: Computerworld

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: