Microsoft alerta sobre la descapitalització tecnològica de pymes catalanes

La presidenta de Microsoft Ibèrica, Rosa María García, ha mostrat la seva preocupació respecte a l’adequació tecnològica de les pymes catalanes davant el canvi de cicle econòmic que es preveu que tingui lloc en un termini “més o menys curt”.

tech.jpg

“Catalunya es troba en un moment clau, en dotze mesos han de canviar moltes coses tecnològiques, m’espanta que l’economia enxampi a les pymes catalanes descapitalizadas tecnològicament”, ha explicat García en el transcurs d’un acte organitzat per la Cambra de comerç, Indústria i Turisme de Barcelona.

La màxima directiva de Microsoft a Espanya ha demanat als empresaris que “facin alguna cosa i ho facin ja” i ha assenyalat que aquesta “reinvenció” s’hauria d’haver produït quan les empreses van aconseguir els seus millors resultats, “perquè el parón vindrà i en l’espiral cap avall tot es converteix en més dramàtic”. En la seva ponència, titulada “Les TIC, una eina estratègica i un factor diferencial per a l’èxit empresarial en el segle XXI”, Rosa María García ha lamentat que el 50% del programari que funciona a Espanya actualment sigui pirata i que el país inverteixi només 75 euros per persona i any en programari legal.

Així mateix, ha volgut remarcar que els majors competidors espanyols no són aquells països que tenen un PIB major que l’espanyol, sinó aquells que milloren la seva productivitat. En aquest sentit, la presidenta de Microsoft Ibèrica ha considerat que països com Suècia i Finlàndia estan per davant d’Espanya “no perquè tinguin més ordinadors” sinó perquè inverteixen més en millores tecnològiques del programari, amb una despesa per persona i any de més de 300 euros per persona a l’any. Per això, ha demanat un esforç als empresaris perquè centrin els seus esforços a millorar en la innovació i les relacions amb els clients i ha destacat la necessitat de conrear i mantenir el talent per a créixer.

“Les empreses valen tant com els seus empleats, no com la seva tecnologia: un mico amb ordinador segueix sent un mico”, ha conclòs.

Font: EFECOM

Anuncios

2 comentarios

 1. ¿Todo esto no tiene nada que ver con el lanzamiento del Windows Vista?
  Quizás la gente se está planteando que hay otras alternativas a comprar (y piratear) Windows: Linux está comiéndole el terrero año tras año y creo que ya le están viendo las orejas al lobo.

 2. Hola Luis,

  Si bien es cierto que GNU/Linux sigue comiendo terreno a Windows y seguramente parte de lo que defiende Rosa García tiene que ver con el lanzamiento de nuevos producos por parte de Microsoft, creo que el problema al que apunta es mucho más de fondo que una simple guerra comercial o de “religiones” irreconciliables por definifición.

  En mi opnión, la empresa catalana, y en especial la Pyme, mira las TIC bastante de lejos. No es que no las adopten, sino que (en general) las usan de una forma muy superficial. No hay tantos casos en los que las TIC se usen realmente para generar nuevo valor para la empresa y las TIC sean un aliado estratégico para el desarrollo del negocio.

  Me temo que algo de razón tien la señora García, por poco simpática que nos caiga, ella y/o la emrpesa que representa.

  Saludos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: